Порошенко і глава МЗС Люксембургу обговорили порядок денний відносин України та ЄС

П'ятниця, 26 червня 2015, 15:53

Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн на зустрічі в Києві обговорили порядок денний відносин між Україною та Євросоюзом на найближче півріччя.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Порошенко привітав Ассельборна із головуванням Люксембургу в Раді ЄС з 1 липня 2015 року.

Президент України наголосив на важливій ролі Люксембургу в підтримці України ще з моменту початку переговорів про Асоціацію між Україною та ЄС та його сильній проукраїнській позиції у Раді безпеки ООН, а також в Європейській Раді щодо продовження санкцій проти Росії.

Під час розмови Порошенко відзначив вчорашнє рішення ПАРЄ, в якому чітко прозвучала позиція, що дії Росії стосовно України є агресією, а захоплення Криму є окупацією і, що це становить велику небезпеку для загальноєвропейської та світової безпеки.

У свою чергу Ассельборн поінформував президента України про порядок денний та плани Люксембургу на час головування в Раді ЄС, особливо акцентував увагу на важливості підтримки солідарної позиції ЄС щодо України, імплементації рішень Саміту "Східного партнерства" в Ризі, впровадження в дію зони вільної торгівлі та завершення процесу ратифікації Угоди про Асоціацію між Україною та країнами Європейського Союзу.

Ассельборн наголосив на тому, що санкції Євросоюзу по відношенню до Росії є чіткими і прямо залежать від виконання нею Мінських домовленостей, в тому числі, припинення постачання зброї на Донбас.

Глава МЗС також висловив підтримку процесу реформ в Україні, включно з конституційними змінами, які отримали позитивну оцінку Венеціанської Комісії, судовою реформою та реформою виборчого законодавства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: