Німеччина та Франція пропонують радикальну інтеграцію єврозони

Четвер, 4 червня 2015, 12:49

Єврозона повинна мати свій власний бюджет, установу, яка може підвищити податки, окремий орган всередині Європарламенту та узгодження заробітної плати.

Із такими планами реорганізації єврозони виступають Франція та Німеччина, пише EuObserver.

За даними ЗМІ, очікується, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд запропонують подальшу інтеграцію єврозони, але без зміни договорів ЄС.

Відповідно до діючих правил, тільки національні уряди мають право підвищувати податки.

Але німецька та французька сторона говорять про "створення попереднього бюджету єврозони " з "власних доходів і надавання позик на цій основі".

Франція та Німеччина кажуть, що 19 країн єврозони повинні "відповідати, хоча і не обов'язково рівному, мінімальному рівню заробітної плати".

Члени єврозони Італія, Австрія, Фінляндія на даний час не мають національної мінімальної заробітної плати.

Французькі та німецькі міністри економіки вважають, що їхні заходи "створять справді рівні умови по всій єврозоні, і переконують, що податкова конкуренція не призведе до погіршення фінансових умов".

За їхніми словами, європейський механізм стабільності повинен бути перетворений в "подібність Європейського валютного фонду".

Вони додають, що єврозона повинна мати чітку присутність в установах ЄС з єврокомісаром та группою в Європарламенті.

"Основний інструмент інтеграції ЄС - єдиний ринок. Тому ми повинні зробити новий крок на шляху до більш інтегрованого внутрішнього ринку, з цільовим підходом на ключових секторах, таких як енергетика і цифрова економіка", - зазначають міністри.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: