Литва підняла Ан-2 з дна Балтійського моря. Знайшли тіло лише одного пілота

Субота, 6 червня 2015, 09:29

В п'ятницю пізно ввечері Литва завершила операцію з підняття літака Ан-2, який зник 16 травня і був знайдений пізніше на дні Балтійського моря.

Про це повідомляє видання Delfi.

При цьому було знайдено тіло лише одного пілота.

"З літака вдалося витягти тіло одного пілота, другого пілота не знайдено. Технічний стан літака сильно ускладнював роботу, він постійно розвалювався, тому доставити його на берег не вдалося б", - заявили в Міністерстві транспорту і комунікацій Литви.

Саму операцію розпочали після полудня 5 червня і завершили близько півночі в ніч на суботу, після огляду літака його знову опустили на дно.

В ході операції Ан-2 планували підняти на глибину 5-10 м (він знаходився на глибині 124 м). Там його повинні були оглянути водолази.

При цьому всередині літака знайшли лише один рятувальний жилет і гумовий човен. Не виключено, що другий пілот Альвідас Сельмістрайтіс, який вважається зниклим без вісті, вистрибнув з падаючого літака, коли Адольфас Мачюліс керував літаком при посадці.

Літак Ан-2, який належав приватній компанії і на якому летіли два литовських пілота, зник над Балтикою в суботу 16 травня. Його знайшли на Дні Балтійського моря 19 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.