Греція погодилася на вимоги кредиторів - ЗМІ

Середа, 1 липня 2015, 12:47

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас погодився прийняти останні пропозиції міжнародних кредиторів за умови внесення незначних змін.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на лист Ципраса главам Єврокомісії, МВФ та ЄЦБ, який він надіслав пізно ввечері у вівторок.

Окрім того у листі глава грецького уряду просить продовжити програму фінансової допомоги обсягом 29,1 млрд євро.

Як відзначає видання, незважаючи на те, що діюча програма допомоги Греції завершилася в ніч на вівторок і про продовження мова не йде, лист може служити в якості основи для нового пакету допомоги в найближчі дні.

Як зазначається. у листі ципрас погоджується прийняти всі додаткові реформи ПДВ з одним єдиним винятком - зберегти спеціальну 30% знижку для грецьких островів.

Щодо спірного питання пенсійної реформи, то прем'єр Греції попросив перенести збільшення пенсійного віку до 67 років до жовтня 2022 року.

В той же час партнери Греції по єврозоні не підтверджують цю інформацію. Зокрема, глава Мінфіну Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що пропозиціям Греції бракує ясності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що  в Греції  можуть скасувати референдум щодо пропозицій кредиторів, якщо будуть відновлені переговори щодо нової програми порятунку країни.

Як повідомлялося, Єврогрупа планує на телеконференції по Греції у середу обговорити нові пропозиції грецького уряду щодо дворічної програми європейського стабілізаційного механізму на 30 млрд євро.

Нагадаємо, в ніч на вівторок МВФ повідомив, що не отримав плановий платіж від грецького уряду, що означає дефолт країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.