ЄК: Газові питання буде винесено на переговори в нормандському форматі

Середа, 1 липня 2015, 14:14

Газові питання, які раніше обговорювали в тристоронньому форматі Україна-ЄС-РФ, буде винесено також на переговори в нормандському форматі.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович на прес-конференції в Брюсселі в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

 "Я вірю в знайдення кінцевого рішення на політичному рівні. Що ми плануємо робити надалі? Контактуватимемо з обома сторонами (Україною та РФ) з тим, щоб шукати шляхи, як усунути гострі кути, пропонувати нові рішення.

Також я вранці поінформував голову Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про результати вчорашньої зустрічі, ми погодили з верховним представником із питань зовнішньої політики та політики безпеки ЄС Федерікою Могеріні порушення питання в нормандському форматі. Як ви знаєте, газова тематика була висвітлена в Мінських угодах", - сказав він.

Шефчович зазначив, що на тристоронніх переговорах 30 червня у Відні не вдалося досягти компромісу щодо ціни російського газу для України, термінів дії нової угоди, обсягів закупівлі газу.

За словами віце-президента Єврокомісії, Європа продовжуватиме активну участь у переговорах.

"Дуже важливо, щоб надалі делегації прибували на переговори з реальними повноваженнями для досягнення домовленостей", - сказав він.

Як повідомлялося, тристоронні переговори щодо газу 30 червня у Відні завершилися безрезультатно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.