На навчаннях НАТО у ФРН використовувалися спори сибірської виразки - ЗМІ

Субота, 11 липня 2015, 12:03

Під час навчань НАТО на території Німеччини американські військові, швидше за все, випадково використовували спори смертельно небезпечної сибірської виразки.

Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на статтю в Bild.

Видання посилається на наявну в його розпорядженні електронну переписку німецького посольства у Вашингтоні і представників збройних сил США від 24 червня 2015 року.

За даними видання, в 2007, 2009 і 2010 роках спори бактерії поставлялися в лабораторії армії США в місті Ландштуль у федеральній землі Рейнланд-Пфальц,

Зразки сибірської виразки були використані в рамках "кількох навчань НАТО" для "ідентифікації" хімічних, біологічних і радіоактивних засобів ураження.

При цьому, за інформацією американців, у процесі попередньої нейтралізації спорів в лабораторії Dugway Proving Ground відбулися "неполадки", в результаті яких "деякі спори ще могли бути активними".

Міністерство оборони ФРН у відповідь на запит повідомило, що в лабораторії бундесверу зразки спор сибірської виразки не надходили.

"За наявною на даний момент інформацією, військовослужбовця бундесверу небезпека не загрожувала", - заявив представник німецького відомства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.