Саміт щодо Греції триває вже 15 годин, рішення досі немає

Понеділок, 13 липня 2015, 08:14

Лідери країн єврозони продовжують зустріч щодо Греції на саміті у Брюсселі. Зустріч почалася в неділю і триває вже понад 15 годин.

У ніч на понеділок прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент Євроради Дональд Туск двічі переривали саміт і зустрічалися вчотирьох.

За даними ЗМІ, Ципрас категорично проти пропозиції про перерахування цінних активів Греції у розмірі 50 млрд євро в закордонний фонд і їх подальшу приватизацію.

У суботу та неділю також відбулися засідання Єврогрупи щодо Греції, на яких запропонували проект рішення щодо виходу з кризи.

У ньому, зокрема, йдеться про схвалення парламентом запропонованих Грецією реформ до 15 липня, проведення трудової реформ, надання повного доступу міжнародним кредиторам до складання законопроектів у Афінах.

Раніше ЗМІ повідомили, що у Берліні розглядають варіант тимчасового виходу Греції з єврозони - на п'ять років. Проте президент Франції Франсуа Олланд відкинув таку можливість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.