Меркель: греки зруйнували довіру, та її можна відновити: мають ухвалити реформи за 3 дні

Понеділок, 13 липня 2015, 10:46

Канцлер Німеччини Ангела Меркель наполягає, що парламент Греції до середи поточного тижня має підтримати низку законів, які вводитимуть обмеження на витратну частину бюджету.

Про це вона заявила на прес-конференції за підсумками надзвичайного саміту ЄС, присвяченого порятунку Греції.

Вона зазначила, що наразі є чіткий шлях збереження валютного союзу ЄС у його нинішньому вигляді: "Ми знайшли шлях, який дозволив зберегти єврозону".

"За останні місяці довіру (між керівництвом Греції та іншими лідерами ЄС) дійсно було втрачено і тепер потрібно відновити цю довіру, про що сказано в перших абзацах угоди", - наголосила канцлер.

За словами Меркель, для цього грецька влада має здійснити зміну пенсійної системи, змінити принципи збирання ПДВ, а також принципи підрахунку статистики та відновити здатність проводити фіскальну політику.

"Ці заходи мають бути ухвалені парламентом Греції до середи – до того, як ми почнемо розгляд цього питання в національних парламентах", - заявила Ангела Меркель. ЗІ свого боку, вона пообіцяла, що в разі успішного схвалення цих реформ грецьким законодавчим органом "Бундестаг також збереться на позачергову зустріч щоби проголосувати за нові заходи підтримки".

Як відомо, на саміті ЄС, який розпочався в неділю і завершився в понеділок вранці, було узгоджено принципи програми економії в Греції. Країни ЄС нададуть Афінам фінансову підтримку в обмін на проведення грецькою владою низки болючих реформ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.