Зміни до Конституції можуть не ухвалити до виборів, попри вимоги Заходу

Понеділок, 13 липня 2015, 14:45

Конституційна реформа в частині децентралізації, яка є вимогою ключових західних партнерів України (зокрема, Ради Європи та Євросоюзу), з високою імовірністю не буде ухвалена в другому читанні до дати місцевих виборів.

Про це "Європейській правді" повідомив співрозмовник, що входить до керівництва одного з ключових учасників коаліції.

"Ми справді маємо намір ухвалити ці зміни до Конституції, але говорити з певністю за наш парламент було би безглуздо", - зауважив політик.

Нагадаємо, раніше українські очільники обіцяли представникам ЄС та РЄ, що зміни до Конституції будуть ухвалені до місцевих виборів, запланованих на 25 жовтня. Для цього законопроект має бути підтриманий на двох сесіях – влітку та восени.

"226 голосів (голосування в першому читанні, влітку) ми зберемо. Але з 300 голосів (голосування в цілому, восени) є проблеми. Хоча на кону дійсно стоїть дуже багато. По суті, під ударом – міжнародна репутація України", - зазначив він.

За його словами, значною перепоною для проходження законопроекту є популізм депутатів, що "загострився перед місцевими виборами".

"Тому в разі, якщо голосування буде до 25 жовтня, до дати виборів, зібрати 300 голосів буде дуже важко. Якщо ж це відбудеться після виборів, то буде дещо легше", - пояснив співрозмовник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: