Посол ЄС зробив заяву про Мукачеве: держава має монополію на збройні дії

Понеділок, 13 липня 2015, 18:22

Глава представництва Євросоюзу в Україні, посол Ян Томбінський наголошує на виключному праві державних органів на використання зброї та забезпечення громадського порядку.

Про це йдеться в його заяві, датованій понеділком, текст якої поширило представництво ЄС в Україні.

"Я дуже сподіваюся на швидке припинення протистояння в Мукачеві. Вкрай важливим є негайне припинення будь-яких незаконних дій та дотримання верховенства права", - заявив, зокрема, він.

"Тільки держава і державні органи уповноважені мати виняткове право на забезпечення громадського порядку і використання зброї.

ЄС очікує, що інцидент буде ретельно розслідуватися владою і виконавці протиправних дій будуть притягнуті до відповідальності", - наголошує посол.

Як повідомлялося, 11 липня у  Мукачевому під час зустрічі народного депутата з групи "Воля народу" Михайла Ланьо та керівника 1-го запасного батальйону ДУК "Правий сектор", сталася перестрілка, яка згодом переросла в збройну сутичку представників ПС з міліцією.

Детально про ці події - в матеріалі Української правди: Мукачівський трикутник. Контрабанда, Правий сектор та закляті друзі.

Повідомлялося також, що події в Мукачевому можуть вплинути на запровадження безвізового режиму з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.