МЗС стверджує, що ЄС позитивно оцінює рух України до скасування віз

Середа, 15 липня 2015, 18:18

У Брюсселі позитивно оцінюють хід виконання українською владою рекомендацій Єврокомісії щодо отримання Україною безвізового режиму з ЄС.

Про це йдеться в повідомленні Представництва України при ЄС за результатами засідання Старших посадових осіб безвізового діалогу Україна – ЄС.

"Сторона ЄС позитивно відзначила роботу, проведену Україною за час, що минув після оприлюднення доповіді (Єврокомісії про виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України)",  - говориться в заяві.

Водночас, як зазначається, в Єс висловили сподівання, що  заплановані українською стороною кроки будуть реалізовані вчасно та забезпечать виконання рекомендацій, які ще залишилися.

Як повідомляє Представницво, сторони також обговорили підготовку до проведення восени цього року експертних місій для оцінки досягнутого Україною прогресу, який має бути відображений у Доповіді Єврокомісії про виконання Плану дій, що буде підготовлена до кінця 2015 року.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що через події в Мукачевому виникла загроза візовій лібералізації з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.