Єврогрупа затвердила принципове рішення про фінансову допомогу Греції

Четвер, 16 липня 2015, 15:56

Єврогрупа досягла принципової домовленості про надання Греції трирічної програми фінансової допомоги у разі завершення греками відповідних національних процедур.

Про це йдеться у заяві за підсумками сьогоднішньої конференції Єврогрупи.

 "Ми досягли сьогодні принципового рішення про надання 3-річної програми ESM на підтримку Греції, за умови завершення відповідних національних процедур. Після завершення відповідних національних процедур і формального рішення Ради керуючих ESM, які очікуються до кінця цього тижня, інституціям буде доручено оперативно погодити Меморандум про взаєморозуміння з докладним описом умов надання фінансової допомоги", - йдеться у заяві.

Єврогрупа також закликає владу Греції швидко прийняти другий пакет заходів до 22 липня, як це передбачено в заяві євросаміту, і оновити законодавство в частині, що стосується першого пакету заходів згідно з рекомендаціями європейських інституцій.

Як повідомлялося, міністри фінансів країн єврозони затвердили рішення про надання Греції у липні 7 млрд євро тимчасового фінансування (бридж-кредит).

Як відомо, на саміті ЄС було узгоджено принципи програми економії в Греції.

Країни ЄС нададуть Афінам фінансову підтримку у розмірі близько 86 млрд євро в обмін на проведення грецькою владою низки болючих реформ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: