В Європарламенті вимагають міжнародного трибуналу щодо МН17

П'ятниця, 17 липня 2015, 12:34

Депутати Європарламенту вимагають створити міжнародний трибунал притягнення для до відповідальності винних у катастрофі малайзійського "Боїнга" рейсу MH17.

Про це йдеться в листі європарламентарів до лідерів країн-членів ЄС, який отримала у власне розпорядження "Європейська правда".

"17 липня 2014 року, рейс MH 17 був збитий над українською територією. Всі 283 пасажири і 15 членів екіпажу загинули. Нідерланди, до яких приєдналися Австралія, Бельгія, Малайзія і Україна, попросили Раду безпеки ООН створити Міжнародний кримінальний трибунал для того, щоб притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за збиття МН 17", - йдеться у документі.

"Як члени Європейського парламенту, ми висловлюємо нашу повну підтримку голландському, австралійському, бельгійському, малайзійському та українському урядам щодо їхнього запиту на створення Міжнародного кримінального трибуналу і просимо глав держав і урядів Європейського союзу підтримати цю важливу роботу", - наголошують європарламентарі.

Варто зауважити, що під листом підписалося 82 депутати Європарламенту.

Серед них, зокрема, Ребекка Хармс (Німеччина), Анна Фотига (Польща, екс-глава МЗС), Сандра Калнієте (Латвія), Петрас Ауштревічус (євродепутат від Литви, ініціатор створення неформальної групи "Друзі європейської України" в Європарламенті), Гі Верхофстадт (Бельгія), голова делегації Комітету асоціації Україна-ЄС в Європарламенті Андрей Пленкович (Хорватія), екс-глава МЗС Естонії Урмас Пает (Естонія) та інші.

Нагадаємо, раніше верховний представник із питань зовнішньої політики та політики безпеки ЄС Федеріка Могеріні заявила, що винні у катастрофі літака МН17 мають бути притягнуті до відповідальності і постати перед судом.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.