В Нідерландах вшанували загиблих в авіакатастрофі рейсу МН17

Понеділок, 10 листопада 2014, 18:45

Поминальна церемонія за жертвами катастрофи малайзійського літака Boeing-777 відбулася в Амстердамі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У заході взяли участь королівська сім’я, члени уряду, а також понад 1600 родичів та близьких загиблих.

"Разом ми пройняті жахом, разом ми у гніві, разом ми заніміли", - сказав прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Окрім глави уряду країни, на церемонії були присутні король Віллем-Александер, королева Максима, принцеса та колишня королева Беатрикс, а також урядовці.

 

30 присутніх прочитали імена та вік усіх загиблих у катастрофі, деякі виголошували промови або читали вірші. Прапори по всій країні були приспущені. 

У пам’ять про жертв горіли 298 свічок. Багато загиблих були дітьми, які прямували до Малайзії на літні канікули. Їхні однокласники поклали квіти поряд зі свічками. Антон Котте втратив у катастрофі свого сина та ще двох родичів. Він порівняв час, який пройшов з моменту катастрофи, із їздою на потязі, який не зупинявся.

 

"Сьогодні потяг спинився в Амстердамі. У нас є ще один шанс, щоб обдумати. Ми носимо білі браслети зі словами "Ми ніколи не забудемо вас", - сказав Котте.

Нагадаємо, що малайзійський лайнер Boeing-777, який прямував з Амстердама до Куала-Лумпуру, було збито над контрольованою сепаратистами Донецькою областю.  Усі 298 пасажирів літака загинули. Згідно з попереднім висновком слідчих, борт MH17 було уражено численними високоенергетичними об’єктами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.