Компанія Коломойського просить Єврокомісію швидше підписати "відкрите небо"

Понеділок, 20 липня 2015, 13:45

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" звернулася до Єврокомісії з проханням пришвидшити підписання Угоди про спільний авіапростір з ЄС.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Як провідна українська компанія, що активно розвиває модель мережевого перевізника між Заходом і Сходом, Північчю і Півднем, авіакомпанія МАУ вкрай зацікавлена в якнайшвидшій лібералізації ринку повітряних перевезень між Україною та ЄС. Тому зі свого боку МАУ звернулася до Єврокомісії з проханням сприяти підписанню угоди в найкоротші терміни", - заявили в МАУ.

Як розповіли в компанії, 17 липня 2015 року МАУ направила офіційного листа на ім'я президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, в якому висловила стурбованість, що угода про спільний авіапростір між Україною і ЄС досі не підписана.

"На сьогодні єдиною перешкодою для підписання документа з боку ЄС є формулювання по Гібралтару, тоді як з боку України немає жодних бар'єрів", - заявляють в МАУ.

Варто зазначити, що угода про "відкрите небо" повинна стати гарантією допуску на український ринок європейських low-cost авіакомпаній. Також вона ліквідує монополію "Міжнародних авіаліній України" та їхніх європейських партнерів на деяких маршрутах.

Крім того, "відкрите небо" вважається запорукою зниження вартості авіаквитків.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський впевнений, що Україна підпише договір про "відкрите небо" з Європейським союзом до кінця 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.