ЄС направить своїх представників на суди Савченко та Сенцова

Четвер, 23 липня 2015, 08:26

ЄС направить своїх представників  для моніторингу "судових процесів" над Надією Савченко та Олегом Сенцовим.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні у листі до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, повідомляє МЗС.

За словами Могеріні, "присутність представників міжнародної спільноти на зазначених засіданнях гарантуватиме прозорість перебігу "судових процесів" та слугуватиме нагадуванням, що ЄС очікує від РФ підтвердження зобов’язань з дотримання міжнародного права".

Водночас, як наголосила високий представник ЄС, звільнення народного депутата України, делегата ПАРЄ Надії Савченко та інших незаконно утримуваних в Росії громадян України "повністю відповідає комплексу заходів з виконання мінських домовленостей".

Нагадаємо, раніше  глава МЗС Павло Клімкін закликав генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда розібратись з "судилищем", яке РФ влаштувала над українською льотчицею і народним депутатом Надією Савченко.

У вівторок Савченко етапували в Ростовську областьСуд над нею пройде в Донецькому міському суді Ростовської області 30 липня в закритому режимі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.