Туреччина посилює кордон з Сирією після теракту в Суручі

Четвер, 23 липня 2015, 14:30

Туреччина посилює свій кордон із Сирією після теракту в місті Суруч, який забрав життя 32 осіб і ймовірно був вчинений Ісламською державою.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, країна встановлює на кордоні модульні конструкції, зміцнює вже існуючу огорожу і організовує 365-кілометровий рів. Крім того, для патрулювання кордону залучили безпілотники.

"Критичні сегменти кордону визначені. Пріоритет буде надано саме цим районам і заходи будуть вжиті з застосуванням усіх технічних можливостей", - сказав речник турецького уряду Булент Арінк.

Зокрема, планується, що модульні конструкції на кордоні будуть зведені на ділянці в 150 км. Крім того, будуть проведені ремонтні роботи на прикордонних дорогах і налагоджено освітлення, до копання 365-кілометрового рову залучено збройні сили.

Крім того на сирійсько-турецькому кордоні зосереджено половину бронетехніки, яка використовується для патрулювання кордонів, і половину з 40 тис військовослужбовців, що охороняють кордони з Іраком, Іраном, Вірменією, Грузією, Грецією, Болгарією.

Загалом уряд виділив на зміцнення кордону 230 млн лір ($ 86 млн).

Варто зазначити, що союзники Туреччини по НАТО вже давно висловлювали заклопотаність з приводу контролю над сирійсько-турецьким кордоном.

Як повідомлялося, внаслідок вибуху в культурному центрі міста Суруч загинули 32 людини і близько сотні отримали поранення.

Стало відомо, що теракт вчинив 20-річний студент, крім того, поліція встановлює особу його спільниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: