Словенія не бере участі в переговорах щодо "Турецького потоку" – посол

Понеділок, 27 липня 2015, 12:35

Словенія наразі не бере участі в переговорах щодо "Турецького потоку", хоча російський газ для країни лишається важливим фактором.

Про це розповів в інтерв'ю "РИА Новости" посол Словенії в Москві Прімож Шеліго.

"Дані вказують на те, що, незважаючи на відмову від реалізації проекту "Південний потік", Росія, російський газ, залишається важливим фактором енергетичної співпраці між двома країнами. Росія впродовж десятиліть є для Словенії надійним постачальником природного газу.

Втім, Словенія не бере участь в переговорах з "Турецькому потоку", зосередившись в даний час на встановленні подальших відносин в області енергетики з сусідніми країнами як по газу, так і по електриці", — сказав Шеліго.

За словами дипломата, "Південний потік" представляв для Словенії насамперед інвестиційні можливості, оскільки в цілому природний газ у словенському енергетичному пакеті займає лише близько 9%.

Посол пояснив, що Словенія може отримувати газ з шести різних джерел; у 2014 році найбільше було отримано з Австрії, за нею йдуть Росія та Італія.

Проект "Турецький потік" став альтернативою проекту "Південний потік".

Як відомо, на початку грудня 2014 президент Росії Володимир Путін і глава "Газпрому" оголосили, що газопровідний проект "Південний потік" закритий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.