Порошенко закликав до нових санкцій у разі зриву мінських угод

П'ятниця, 3 липня 2015, 09:22

Президент Петро Порошенко наголосив на необхідності координації дій світової спільноти у разі ескалації ситуації на Донбасі та зриву мирного процесу.

Про це Порошенко заявив на зустрічі з делегацією Конгресу США, яка днями візьме участь в засіданні Парламентської Асамблеї ОБСЄ, повідомляє сайт глави держави.

"Нам потрібен ефективний і скоординований план у разі зриву мінських домовленостей. Мова йде про нову хвилю санкцій, добре скоординовані дії. Росія має платити справедливу ціну за вбивства українців і за окупацію України. Вона має нести відповідальність за це", - сказав Порошенко.

Президент також висловив вдячність американській стороні за проведення навчань українських військовослужбовців на Яворівському полігоні.

"Вважаю, що ця програма є дуже ефективною у підвищенні рівня наших Збройних Сил і вона є корисною не тільки для нас, а й для США, оскільки в нас є однорічний унікальний досвід "гібридної" війни", - зауважив Порошенко.

Глава держави підкреслив відданість українців європейському вибору та наміру реформувати країну.

"Ми європейська нація. Українці мають право жити в Європі, запроваджувати демократичні стандарти та захищати свої цінності", - наголосив Порошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: