Франція поверне Росії за "Містралі" майже 1,2 млрд євро - росЗМІ

П'ятниця, 31 липня 2015, 09:48

Розірвання контракту про поставки двох вертольотоносців "Містраль" обійдеться Франції майже в 1,2 млрд євро.

Про це повідомляє російська газета "Коммерсант" з посиланням на власні джерела в сфері військово-технічного співробітництва.

"Франція поверне Росії майже 1,2 млрд євро", - пише видання.  

За словами співрозмовників газети, остаточні домовленості про розірвання контракту були досягнуті в ході переговорів віце-прем'єра Дмитра Рогозіна і генерального секретаря з питань оборони і національної безпеки Франції Луї Готьє.

Вони вступили в активну фазу навесні 2015 року і закінчилися минулого тижня, уточнили джерела "Комерсанта", додавши, що одним з найскладніших питань було те, яку суму Франція повинна повернути Росії.

Зокрема, повідомляє газета, на момент початку переговорів Франція у разі отримання документальних підтверджень була готова відшкодувати "витрати і збитки" у розмірі 784,6 млн євро.

Між тим, Росія свої втрати оцінювала у велику суму: крім виданого авансу - 892,9 млн євро - туди входили також кошти, витрачені на навчання 400 моряків з екіпажу, будівництво інфраструктури для базування вертольотоносців у Владивостоці і роботи по створенню чотирьох досвідчених зразків палубних вертольотів Ка-52К. Все разом склало 1,163 млрд євро, нагадує видання.

Як заявили джерела "Комерсанта", ця сума буде повернута повністю.

"До неї додадуться ризики і витрати, пов'язані з демонтажем і розвантаженням з кораблів російського обладнання, поставленого на них у процесі будівництва", - додали вони.

Співрозмовники видання також повідомили, що допомагати в цьому французам буде група російських фахівців, які вирушать найближчим часом на верфі STX в Сен-Назер.

Як повідомлялося, контракт щодо "Містралів" офіційно розірвуть найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.