В Фінляндії хочуть пояснень від США з приводу нових санкцій

П'ятниця, 31 липня 2015, 11:58

В парламенті Фінляндії хочуть знати, якими критеріями керувалися США, коли включили до списку санкцій щодо РФ громадян країни.

Про це заявив голова комітету з міжнародних справ Антті Кайкконен, передає Yle.

Як відзначає видання,  під нові санкції США потрапили бізнесмен і один з власників хокейної команди "Йокерит" Роман Ротенберг і підприємець з міста Лаппеенранта Кай Паананен.

За заявою міністерства фінансів США, в список додані імена тих, хто підтримує російсько-фінського бізнесмена Геннадія Тимченко, який потрапив під санкції раніше. Також у списку виявилися особи, які підтримують російського підприємця Бориса Ротенберга.

На цей раз санкції США торкнулися також  інвестиційної компанії, що володіє спа-готелем Лонгвик і в тому числі належить Роману Ротенбергу, авіакомпанії Airfix Aviation, що займається приватними діловими перевезеннями і працює також з Росією, компанії Set Petrochemicals, розташованої в Еспоо, а також підприємства Southeast Trading, яка розташоване в Росії, Румунії і Фінляндії.

"Я думаю, що нам потрібна інформація щодо того, якими критеріями користувалися США. Звичайно, це не зовсім нормальна ситуація, коли фінські громадяни потрапляють під санкції", - відзначив голова парламентського комітету.

Водночас, за словами Кайкконена, санкції "навряд чи матимуть епохальний ефект на економіку Фінляндії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США розширили список санкцій проти РФ і соратників Януковича.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.