Італійські депутати поїдуть в Крим, незважаючи на протест Києва

П'ятниця, 31 липня 2015, 12:14

Депутати італійського опозиційного "Руху 5 зірок" мають намір восени відвідати анексований Росією Крим, незважаючи на протест Києва.

Про це пише "Німецька хвиля".

До цих депутатів долучаться й деякі представники ультраправої "Ліги Півночі", загалом до делегації буде включено 6-8 депутатів. Заїхати на окуповану територію італійські політики планують з території Росії.

Візит уже узгоджується з посольством Росії у Римі та російською владою, але не з офіційним Києвом. "Київ все одно був би проти", - пояснив виданню один з ініціаторів поїздки Манліо ді Стефано. Він уточнив, що до офіційного Києва депутати його руху не звертались, утім, уже упевнені у негативній відповіді "через попередній досвід французьких колег".

Щоправда, депутат не виключає, що Київ буде поінформований про майбутню поїздку, але узгодження з ним не буде. При цьому ді Стефано зазначає, що "Києву ніхто не хоче капостити", адже йдеться про "візит миру і діалогу".

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, члени комітету Верховної ради у закордонних справах висловили протест у зв'язку з намірами групи італійських депутатів відвідати окупований Крим.

"Закликаємо своїх італійських колег переосмислити наміри і відмовитися від поїздки в тимчасово окупований і анексований Крим, який був і залишається українським, або здійснити її в порядку, передбаченому законодавством України", - заявили у комітеті.

Заяву направлено голові Палати депутатів Лаурі Болдріні, голові Третьої Комісії у закордонних справах і питаннях співдружності Палати депутатів Фабріціо Чиккітто, Координатору групи з міжпарламентських зв'язків з Україною Палати депутатів Паоло Аллі.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію держави французьким депутатам, які без узгодження з українською стороною відвідали територію анексованого Росією Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.