Слідом за французами до окупованого Криму зібралися італійські депутати

Середа, 29 липня 2015, 08:33

Слідом за французькими депутатами рішення відвідати анексований Росією Крим прийняли італійські парламентарі.

Про це пише російська газета "Коммерсант" з посиланням на депутата від руху "П'ять зірок" Манліо ді Стефано.

Втім, якщо у випадку з французькою делегацією йшлося про представників однієї з провідних політичних сил країни, партії "Республіканці" екс-президента Франції Ніколя Саркозі, то до італійської групи поки увійшли депутати від популістського руху, що виступає з євроскептичною і антиамериканською позицією.

"Ми прийняли рішення приїхати до Криму і Москви в складі делегації від італійського руху "П'ять зірок". Днями я зв'яжуся з представниками посольства Росії в Римі, щоб приступити до організації візиту", — сказав Манліо ді Стефано, член комітету Палати депутатів Італії у закордонних справах.

Як зазначає видання, до цієї делегації можуть приєднатися й інші італійські політики.

За словами ді Стефано, поїздка планується на початок жовтня.

Крім того, про намір організувати поїздку парламентської делегації до Криму також повідомив голова політичної групи соціалістів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) і доповідач ПАРЄ по Росії Андреас Гросс.

Також про готовність відвідати Крим повідомив заступник голови комітету у закордонних справах парламенту Угорщини Мартон Дьєндьєши, один з лідерів партії "Йоббік", що виступає з націоналістичних позицій.

Як повідомлялося, французькі депутати, що прибули з візитом до анексованого Криму, закликали скасувати санкції проти РФ.

МЗС України попередив французьких депутатів про можливу заборону на в'їзд на територію України у випадку поїздки на окупований півострів. Візит депутатів засудили і в МЗС Франції, назвавши його порушенням міжнародного права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.