Десятки тисяч греків мітингували за та проти жорсткої економії

Субота, 4 липня 2015, 09:51

Десятки тисяч прихильників та противників уряду Греції в його протистоянні з кредиторами зібралися в центрі Афін перед референдумом.

Про це пише The Wall Street Journal.

Табори опонентів при цьому знаходилися за кілька сотень метрів один від одного.

"Я знову закликаю вам сказати велике горде "Ні" ультиматумам" - заявив прем’єр Греції Алексіс Ципрас демонстрантам, які тримали в руках прапори Греції та коаліції СІРІЗА. За оцінками поліції, противників економії було більше 20 тис.

Фото Аssociated Press 

"Ми також можемо сказати це німецькою: Nein, Frau Merkel, Nein (ні, пані Меркель, ні – ред)" - заявив ще один виступаючий.

Неподалік приблизно ж стільки греків зібралися для того, щоб висловити свою незгоду з позицією уряду і готовність підтримати пропозиції кредиторів на референдумі.

"Греція, Європа, демократія!" - скандували вони, тримаючи в руках прапори Греції та знаки зі словом "Так".

 

"Ми є мовчазною більшістю", - заявила одна з учасниць акції на підтримку курсу реформ.

Варто зазначити, що не обійшлося без інцидентів. Зокрема, один з демонстрантів кинув в поліцейських розкладним стільцем. Крім того, були інші сутички між поліцейськими і демонстрантами.

Як повідомлялося, 3 липня прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас вчергове виступив з телезверненням до грецького народу та закликав його на референдумі "сказати "ні" ультиматумам та шантажу".

Як показують опитування наразі кількість тих, хто готовий підтримати економії і тих, хто проголосує проти неї є приблизно однаковою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.