Якщо греки проголосують проти економії, їм не буде місця в єврозоні - глава Єврогрупи

Четвер, 2 липня 2015, 15:30

У випадку, якщо населення Греції на референдумі в неділю проголосує "проти" пропозицій кредиторів, Греції, ймовірно, не буде місця в єврозоні.

Про це заявив глава Єврогрупи Йерун Дейсселблум, виступаючи в парламенті Голландії, передає Reuters.

За його словами, грецькі виборці не повинні очікувати, що вони отримають більш вигідні умови від своїх кредиторів шляхом голосування "ні" на референдумі.

Як наголосив  Дейсселблум,  референдум покаже, чи греки готові піти на болючі жертви, необхідні, щоб залишитися в єврозоні.

"Одна ілюзія повинна бути зметена зі столу: що якщо результат негативний, то пропозиції можуть бути переглянуті, і Греція отримає в кінцевому підсумку  більш простий і більш привабливий пакет (пропозицій - Ред.)",  -наголосив Дейсселблум.

"Якщо люди скажуть, що не хочуть цього (заходів економії  -Ред.), немає не тільки жодних підстав для нової програми, немає також ніяких підстав для Греції в єврозоні", - підкреслив глава Єврогрупи.

Як відомо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у своєму зверненні до грецького народу заявив, що країна отримала кращі пропозиції від міжнародних кредторів, проте референдум, запланований на неділю, все ж відбудеться.

Водночас, ЗМІ з посиланням на лист Ципраса главам Єврокомісії, ЄЦБ та МВФ повідомляли, що уряд Греції погодився прийняти останні пропозиції міжнародних кредиторів за умови внесення незначних змін.

Нагадаємо, в ніч на вівторок МВФ повідомив, що не отримав плановий платіж від грецького уряду, що означає дефолт країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: