Франція закликала ЄЦБ продовжити фінансування грецьких банків

Понеділок, 6 липня 2015, 11:19

Європейський центральний банк не повинен знижувати рівень надзвичайного фінансування грецьких банків.

Про це заявив міністр фінансів Франції Мішель Сапен, повідомляє AFP.

"Обсяг фінансування екстреної допомоги ЄЦБ не може бути знижений. Наразі черга грецького уряду зробити пропозиції. Саме по собі голосування на референдумі нічого не вирішує ", - сказав Сапен.

За його словами, канали зв'язку з Грецією були "дуже обмежені" і в основному йшли через Францію, главу Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і голову Єврогрупи Єруна Дейсселблума.

Сапен додав, що жодне рішення не може бути прийнято, поки канцлер Німеччини Ангела Меркель не проведе переговори з президентом Франції Франсуа Олландом на зустрічі в Парижі в понеділок увечері.

"Європа переживає важкий момент. Але Європа покаже свою силу, захищаючи себе", - зазначив він.

Між тим прес-секретар французького уряду Стефан Ле Фолл повідомив, що "ніхто з лідерів, які беруть участь у переговорах, не висловив бажання викинути Грецію з єврозони".

"Таким чином, ми повинні повернутися до переговорів", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Європейський центральний банк не припинить надавати грецьким банкам екстрені кредити і збереже обсяг допомоги на колишньому рівні.

На референдумі більше 60% греків проголосували проти виконання умов Євросоюзу.

ЗМІ повідомили, що Німеччина та Франція скликають саміт  лідерів країн єврозони на 7 липня, "щоб обговорити фінансову кризу у Греції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.