США можуть розширити програму підготовки українських військових - ЗМІ

Четвер, 9 липня 2015, 11:20

США розглядають можливість розширення програми підготовки українських військових.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Як зазначається, в Україні  вже вибрали механізовані і повітряно-десантні підрозділи, які могли б бути частиною розширеної програми навчання.

Водночас офіційні особи США також почали планування щодо потенційного розширення підготовки, зокрема, наразі обговорюється питання фінансування.

Проте, за словами чиновників, остаточне рішення щодо розширення програми професійної підготовки українських військових залежить від Білого дому.

Як пише видання, генерал Рей Одієрно, який наразі керує навчанням українських військових у Львівській області, заявив, що підтримує плани української сторони розширити можливості тренувальної бази з тим, щоб більша кількість українських військових змогли отримати належну підготовку.

За його словами, це матиме дуже важливе значення для тренування і підтримки Києвом своїх сил, які боряться з проросійськими сепаратистами на сході країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва направила до України чотирьох військових інструкторів, які разом з військовими США будуть навчати українських військовослужбовців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: