МЗС невідкладно поінформує ЄС та НАТО про загострення на Донбасі

Понеділок, 10 серпня 2015, 11:40

МЗС  України має намір невідкладно поінформувати чинного голову ОБСЄ, "нормандську четвірку", держави ЄС та НАТО про ескалацію ситуації на Донбасі та загрозу зриву мирного плану.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС.

"Обстріли, наступальні дії російсько-терористичних військ, залякування спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ – все це є частиною свідомо обраної небезпечної лінії на зрив Мінських домовленостей", — наголошується у повідомленні.

У міністерстві підкреслюють, що лише за останні кілька днів суттєво зросла кількість обстрілів не лише позицій українських військових, а й цивільних об’єктів.  Зокрема, тривожним сигналом загострення ситуації є атака батальйонної тактичної групи за підтримки танків, БТР та важкої броньованої техніки у напрямку села Старогнатівка.

МЗС закликає Росію вжити негайних заходів для припинення воєнних дій на території України, що загрожують безпеці та стабільності на всьому європейському континенті.

Як раніше повідомлялося, у ніч на 9 серпня у Донецьку біля офісу СММ ОБСЄ згоріли чотири автомобілі, що належать організації. У місії підозрюють підпал. Українське МЗС розцінює це як спробу підконтрольних Росії бойовиків змусити місію припинити фіксацію порушень ними Мінських домовленостей.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що, попри порушення Росією мінських домовленостей, їх ще не знищено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.