Естонія може видати Україні свого громадянина, що воював за "ЛНР"

Середа, 12 серпня 2015, 11:38

Естонський суд вперше розглянув справу про видачу Україні громадянина Естонії, якого підозрюють у причетності до терористичного угруповання.

Про це повідомляє естонське видання Eesti Päevaleht.

"Швидше за все це перший крок на шляху до того, щоб видати ймовірного терориста Україні. Досі жоден кримінальний процес за статтею "тероризм" не заходив так далеко", - зазначає видання.

Як зазначається, громадянина Естонії на ім’я Володимир співробітники Поліції безпеки Естонії затримали в лютому за спробою перетину естонсько-російського кордону. Як з'ясувалося, він мав намір потрапити до Луганська і приєднатися до підрозділу, який воює проти уряду України. При цьому в нього вилучили зброю і боєприпаси.

Пізніше сплили подробиці, що затриманий не вперше їхав на Донбас і протягом минулого року він двічі бував у так званій "ЛНР". Там він провів приблизно два місяці.

"Під час обох поїздок вУкраїну Володимир приєднувався до діючої в районі Луганська озброєного угруповання, чия діяльність, за інформацією, отриманою від України, була спрямована на вчинення терористичних злочинів щодо України", — пояснив головнийпрокурор Державної прокуратури Стевен-Христо Евестус.

Зокрема, як уточнив прокурор, підозрюваний конвоював і охороняв полонених українських військових. Не виключено також, що він брав участь і в бойових діях.

Наразі Харьюський повітовий суд, який розглядає справу, не прийняв остаточного рішення і оскільки процес має винятковий характер деталі його не розкриваються.

Як повідомляється, до попереднього слідства у справі була залучена прокуратура і слідчі установи України. При цьому українська прокуратура подала заяву щодо видачі підозрюваного Україні.

Якщо цього не станеться і чоловік не постане перед українським судом, прокуратура Естонії запустить слідство по новому колу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: