Клімкін підтвердив, що тристоронні консультації щодо ЗВТ з ЄС пройдуть у вересні

Середа, 12 серпня 2015, 16:44

Тристоронні консультації України, Росії та Євросоюзу на рівні міністрів щодо виконання окремих положень Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі заплановані на вересень.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Наступні консультації відбудуться у вересні на міністерському рівні", - сказав Клімкін на брифінгу в Києві після зустрічі з міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макеєм.

Глава МЗС України зазначив, що поінформував білоруського колегу про перебіг консультацій з Єврокомісією і РФ з приводу претензії Росії "про нібито можливість негативного впливу реалізації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС на російський бізнес".

Клімкін також наголосив, що наступні консультації на рівні міністрів "повинні використовуватися не для надуманих звинувачень і махінацій із статистикою і інформацією, а з підходом до того, яким чином має бути налагоджена співпраця в різних форматах".

Раніше повідомлялося, що консультації щодо ЗВТ з ЄС відбудуться 7 вересня.

Як повідомлялося, 7-8 липня експерти з Європейського союзу, Росії та України зустрілися у Брюсселі для проведення тристоронніх перемовин.

На зустрічі обговорювали три сфери - технічні регламенти, питання санітарії та фітосанітарію і митну співпрацю. Тоді повідомлялося про "певний прогрес", якого було досягнуто на переговорах.

Як відомо, ЗВТ України з ЄС має набути чинності з 1 січня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: