Греція збільшує кількість поліцейських на острові з мігрантами

Четвер, 13 серпня 2015, 09:36

Грецька поліція направила додаткові сили на острів Кос з метою послаблення кризи, що виникла у зв’язку зі збільшенням кількості мігрантів і минулого вівторка спричинила їхні сутички з правоохоронцями.

Про це повідомляє грецьке видання Ekathimerini.

Зазначається, що очільник поліції Дімітріс Цаканіс дав вказівку направити на острів 12 офіцерів з імміграційного підрозділу, в тому числі арабомовного співробітника, з метою прискорити процес ідентифікації 7 тис. мігрантів, котрі, найімовірніше, є сирійцями.

Офіцери мають проводити з іммігрантами співбесіди і надавати їм дозвільні документи на перебування у країні протягом шести місяців. Згідно з інформацією джерела у поліції, вже було опитано близько 750 іммігрантів.

У відповідь на зростання напруженості на острів було направлено два підрозділи спецназу на військовому літаку С-130. За наказом Цаканіса 250 офіцерів також мають бути додатково відправлені на  Кос, а також на острови Лесбос і Самос, де теж спостерігається велике скупчення мігрантів.

Мер Косу Гіоргіс Кірістіс застеріг від кровопролиття у випадку погіршення ситуації.

Нагадаємо, у вівторок, 11 серпня, проти мігрантів на острові Кос поліція застосувала кийки та вогнегасники. Відзначалося, що це вже не перший випадок застосування фізичної сили до мігрантів на грецькому острові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: