ЄС виділив Україні 8,55 млн євро на підтримку управління кордонами

Четвер, 13 серпня 2015, 11:34

Єврокомісія виділила четвертий транш у розмірі 8,55 млн євро в рамках Програми бюджетної підтримки "Підтримка секторальної політики управління державним кордоном в Україні".

Про це йдеться в повідомленні Представництва ЄС в Україні.

За словами заступника голови Представництва Томаса Фреллесена, кошти "надалі сприятимуть міжкордонній торгівлі, пришвидшать демаркацію кордону і введення електронної митної системи".

"Я впевнений, що фінансова підтримка ЄС зміцнить співпрацю між агенціями, залученими у комплексне управління кордонами; також результатом надання такої підтримки стане ефективніше управління у сфері прикордонного контролю і міграції для громадян інших країн – у відповідності до зобов`язань України у рамках Плану дій з візової лібералізації" - сказав він.

Як зазначається, задопомогою цієї програми з підтримки секторальної політики Євросоюз робить свій внесок у модернізацію державної прикордонної служби і державної фіскальної служби України.

"Це відбувається через поліпшення законодавчої та нормативно-правової бази, введення кращих механізмів контролю і модернізацію інфрастурктури перетину кордонів у відповідності до стандартів ЄС" - йдеться у повідомленні Представництва ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.