Лавров хоче обговорити зміни до Конституції України в нормандському форматі

Понеділок, 17 серпня 2015, 12:31

Росія готова провести зустріч у "нормандському форматі" на рівні експертів, щоб обговорити зміни до Конституції України.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє ТАСС.

"Будемо готові провести зустріч, мабуть, на рівні експертів для початку, щоб покласти два документи на стіл - мінський Комплекс заходів і ті поправки до конституції, які були прийняті у Верховній раді, і ті документи, прийняті Верховною радою в тому, що стосується проведення місцевих виборів на Донбасі та надання цим територіям особливого статусу", - сказав Лавров.

"Просте зіставлення зобов'язань Петра Порошенка і того, що в результаті в Києві було зроблено, має бути дуже цікавим заняттям", - зазначив він.

Крім того, Лавров повідомив, що Росія підготувала документ, який детально аналізує виконання Києвом мінських угод.

"Ми підготували розгорнутий, сторінок на вісім документ, який розглядає наскільки дії Києва відповідають прийнятим зобов'язанням, і передали його державам–гарантам мінських угод", - сказав він.

Нагадаємо, минулого тижня президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну провести консультації "нормандської четвірки" на рівні МЗС через ескалацію на Донбасі.

В свою чергу міністри закордонних справ Франції та Німеччини Лоран Фабіус і Фрак-Вальтер Штайнмаєр заявили, що готові ініціювати консультації з РФ з приводу ескалації насильства на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: