До Греції за тиждень прибула майже 21 тис. мігрантів

Вівторок, 18 серпня 2015, 15:01

За тиждень до Греції прибула майже 21 тис. мігрантів – майже половина від загальної кількості за весь минулий рік.

Як повідомляється на сайті Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, про це заявив речник УВКБ Вільям Шпіндлер.

"Швидкість прибуття (мігрантів) неухильно зростає останніми тижнями. За липень до Греції прибуло більше біженців та мігрантів (50 тис. 242 особи), ніж за весь минулий рік (43 тис. 500 осіб). Минулого тижня (з 8 по 14 серпня)  до країни морем прибуло 20 тис. 843 особи, що складає майже половину від кількості за весь 2014 рік", - повідомив  Шпіндлер.

Переважна більшість прибулих минулого тижня – майже 17 тис. осіб – були сирійці, понад 2,8 тис. – афганці і 582 особи – іракці. Це є підтвердженням того, що переважна більшість прибулих швидше за все розраховували на статус біженця.

Зазначається, що, згідно з останніми даними ООН, від початку поточного року до середини серпня кількість прибулих до країни морським шляхом склала майже 158,5 тис. осіб, а через сухопутний кордон з Туреччиною – понад 1,7 тис. осіб, такими чином загальна кількість прибулих перевищила 160 тис. осіб.

Загальна кількість мігрантів, що перетинають Середземне море, цього року склала близько 264,5 тис. Крім Греції, частина з них прямували до Італії (104 тис.), Іспанії (1,9 тис.) і на Мальту (94 особи).

Раніше повідомлялося, що, за словами єврокомісара з питань міграції Дімітріса Аврамопулоса, сьогодні світ переживає найбільшу міграційну кризу з часів Другої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.