У Порошенка розповіли, про що він говоритиме з Меркель та Олландом

Середа, 19 серпня 2015, 14:08

Адміністрація президента України підтвердила інформацію, що президент Петро Порошенко 24 серпня у Берліні зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом.

"Серед питань, які планується обговорити, – ситуація на Донбасі та стан виконання Мінських домовленостей, а також питання реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та запровадження безвізового режиму, забезпечення енергетичної безпеки та впровадження реформ в Україні", - йдеться у повідомленні.

Президент України має намір поінформувати своїх колег про ситуацію в регіоні та представити пропозиції з метою недопущення негативного сценарію розвитку подій на Донбасі.

Окрему увагу буде приділено посиленню політики ЄС щодо невизнання анексії Криму.

За словами заступника глави АП Костянтина Єлісєєва, проведення за ініціативи президента України українсько-німецько-французького саміту та майбутні зустрічі Порошенка у Брюсселі з керівництвом ЄС є свідченням спільного глибокого занепокоєння погіршенням безпекової ситуації в регіоні внаслідок російської агресії проти України.

"На тлі активних та цілеспрямованих кроків, що здійснює Україна з метою виконання Мінських домовленостей у всіх вимірах – політичному, безпековому, гуманітарному та соціально-економічному, спостерігаються свідомі спроби російської сторони торпедувати мирний процес", – зазначив Єлісєєв.

Глава держави відвідає Німеччину одразу після участі в урочистостях з нагоди 24-ї річниці Незалежності України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.