Викрадений естонець є заручником РФ так само, як Савченко - МЗС

Середа, 19 серпня 2015, 16:12

Викрадений Росією естонський поліцейський, якого в середу засудили до 15 років позбавлення волі, є таким же заручником РФ, як українські громадяни Надія Савченко та Олег Сенцов.

Про це йдеться в коментарі МЗС України, розповсюдженому прес-службою відомства.

"МЗС України заявляє, що естонський громадянин Кохвер, а також українські громадяни Савченко, Сенцов, Кольченко та інші іноземні громадяни, які незаконно утримуються на території РФ, є заручниками російської агресивної політики", - говориться в заяві.

"Незаконне утримання Кохвера на території РФ на підставі сфабрикованих звинувачень є грубим порушенням російською стороною норм та принципів міжнародного права. Російська сторона вкотре нехтує основоположними свободами та правами людини",  - підкреслюють в МЗС.

В міністерстві закликали Росію "невідкладно звільнити" естонського поліцейського та "забезпечити повне виконання своїх зобов’язань за міжнародним правом".

Нагадаємо, в середу Псковський суд виніс вирок викраденому естонському поліцейському Естону Кохверу, засудивши його до 15 років колонії суворого режиму.

Високий представник ЄС з зовнішньої та без пекової політики Федеріка Могеріні у своїй заяві вимагає від РФ негайно звільнити Кохвера.

Як повідомлялося, РФ затримала естонського поліцейського восени минулого року, звинувативши його в незаконному перетині кордону, шпигунстві, контрабанді зброї.

Водночас у спецслужб Естонії є докази того, що поліцейського було викрадено на естонській території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.