В Польщі кажуть, що знайшли нацистський потяг із золотом - ЗМІ

Четвер, 20 серпня 2015, 09:45

Двоє мешканців Вальбжихського повіту у Польщі повідомили, що знайшли місце, де захований таємничий потяг з золотом часів Другої світової війни.

Про це повідомляє польський портал RMF24.

В повітовому старостві Вальбжиха підтвердили, що отримали листа від двох чоловіків, які стверджують, що знайшли потяг і готові показати місце, де він захований за 10% вартості скарбу.

Згідно з різними даними, нацистський потяг мав перевозити документи, золото, твори мистецтва і навіть славнозвісну Бурштинову кімнату.

"В цьому листі написані незвичні речі. Звісно, що я вже повідомив поліцію, армію і прокуратуру", - сказав вальбжихський староста Яцек Чіхура.

За його словами, потяг може знаходитись у підземеллі і бути замінований, тому він і повідомив армію. На думку старости, рішення у цій справі мають приймати представники центральної влади.

При цьому юрист, до якого звернулися чоловіки, які нібито знайшли скарб, каже, що вони й самі не до кінця вірять, що знайдений потяг перевозив скарби .

В той же час мер Вальбжиха не вірить у те, що було знайдено "золотий потяг".

"Ми тут систематично є адресатами подібних сенсаційних повідомлень. В більшості випадків вони виявлялися безпідставними", - сказав він.

Слід зазначити, що офіційна Варшава поки відмовляється займатися справою зниклого німецького потяга і відсилає до місцевих органів

Потяг із золотом, перлами і зброєю, за переказами, наприкінці 1944 року зник біля Вроцлава перед наступом російських військ у 1945 році. Шукачі скарбів вже багато років безрезультатно намагалися знайти потяг. За неофіційною інформацією, в 1990-х роках до пошуків був залучений навіть польський уряд і спецслужби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.