У Швеції вперше в історії найпопулярнішою стала антиіммігрантська партія

Четвер, 20 серпня 2015, 13:54

У Швеції вперше в історії країни найбільш популярною стала ультраправа партія "Шведські демократи".

Про це свідчать дані соціологічного опитування центру Yougov на замовлення видання Metro.

За даними опитування, якби вибори відбулися сьогодні, "Шведські демократи" отримали б 25,2% голосів, у той час як правляча лівоцентристська Соціал-демократична партія набрала б 23,4% голосів.

У 2014 році на загальних виборах "Шведські демократи", яких у країні вважають партією популістів, стали третіми, отримавши 12,9% голосів. Незважаючи на те, що лідер партії Джиммі Окессон взяв шестимісячну відпустку, популярність партії неухильно зростає.

"Багато людей незадоволені урядом і його політикою, коли справа доходить до імміграції та інтеграції, а також збільшенням числа жебраків", - сказав представник партії.

Протягом багатьох років Швеція мала ліберальний підхід до імміграції, приймаючи найбільше біженців на душу населення серед усіх держав-членів ЄС.

На початку серпня партія розмістила банер на одній із станцій метро в Стокгольмі англійською мовою, вибачаючись перед туристами за велику кількість жебраків.

Політолог Серен Холмберг заявив, що він не був здивований результатами опитування, так як імміграція стала основною політичною темою для виборців.

"Зрозуміло, що злочинність є важливим чинником, що мотивує людей голосувати за демократів", - сказав Холмберг.

Однак газета Dagens Nyheter вказує на той факт, що "Шведські демократи завжди мають гарні показники в опитуваннях Yougov, можливо, через різні способів виміру підтримки.

Результати п'яти найбільших опитувань у Швеції у червні давали демократам в середньому 16,4% голосів.

Як повідомлялося, минулого тижня у Швеції стався напад в магазині IKEA. Дві особи напали з ножами, імовірно, взятими з полиці, на відвідувачів. Жертвами нападників стали 55-річна жінка та її 28-річний син.

Поліція підозрює у вчиненні нападу мігрантів з Еритреї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.