Прем'єр Польщі хоче розширити список питань другого референдуму

П'ятниця, 21 серпня 2015, 15:24

Прем'єр Польщі Ева Копач очікує від президента Анджея Дуди розширення списку питань, винесених на другий референдум, що може бути проведений 25 жовтня.

Про це повідомляє портал TVN24.

"Я очікую розширення питань після зустрічі президента з представниками усіх політичних  партій з однієї причини: Польща не є країною однієї партії і не хоче, щоб так коли-небудь було", - заявила Копач.

Загалом вона заявила, що розчарована першими рішеннями президента.

"Якби я була жорстким політиком, то могла б сказати: я почуваю себе ошуканою", - зазначила Копач, нагадавши про очікування того, що Дуда буде президентом всіх поляків, а не однієї партії.

"Тому я сподіваюся, що моє розчарування після перших рішень зміниться повагою до президента як зрілого політика, який вміє слухати навіть тих, хто не голосував за нього", - зазначила глава польського уряду.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда звернувся до Сенату з пропозицією провести ще один референдум 25 жовтня, одним з ключових питань якого буде зниження пенсійного віку.

Слід зазначити, що від приходу Дуди до влади між ним і прем’єром спостерігається певна напруженість. Зокрема, раніше Копач заявляла, що не буде виконувати передвиборчі обіцянки Дуди. Крім того між президентом і главою уряду ще не було проведено формальної зустрічі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.