ЄС продовжить санкції проти російського генерала, депутатів та посадовців

Вівторок, 25 серпня 2015, 16:52

Європейський союз має намір продовжити санкції проти високопосадовців Російської Федерації, щодо яких термін дії обмежень спливає восени.

Про це заявив на брифінгу в адміністрації президента заступник глави АП Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Потрібно, щоби та сторона, яка не виконує домовленості, відчула ціну своїх дій", - заявив Єлісєєв

Як повідомляла "Європейська правда", в ЄС зараз обговорюють можливість посилення санкцій, впроваджених проти РФ, і встановили перелік "червоних ліній", перетин яких призведе до реакції з боку ЄС.

Водночас Єлісєєв пообіцяв реакцію європейської спільноти також на ситуацію, коли РФ продовжуватиме ігнорувати мінські угоди, але не посилюватиме протистояння. "Повинна бути чітка зв’язка між виконанням мінських домовленостей і посиленням санкцій проти РФ", - заявив він.

"Якщо ситуація не зміниться, вже у вересні ЄС прийме рішення про продовження індивідуальних санкцій, що впроваджені проти окремих російських посадовців", - зазначив заступник глави АП.

Відомо, що у вересні спливає термін дії санкцій (заборона на в’їзд та арешт рахунків у разі їх виявлення) щодо низки депутатів Держдуми, таких як Свiтлана Журова, Олег Лебедєв, Iгор Лебедєв, заступник голови Ради Федерації РФ Юрій Воробйов, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, голова фракції "Единая Россия" у Держдумі Володимир Васильєв, перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Калашников.

Серед тих, хто підпав під персональні санкції ЄС у вересні минулого року – російський генерал-майор Олексій Наумець, причетний до захоплення Криму.

Цей пакет санкцій був впроваджений також проти представника окупованого Криму при президентові РФ Георгія Мурадова, а також ватажка "ДНР" Олександра Захарченко та інших чиновників невизнаних республік сходу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.