АП: ЄС жорстко реагуватиме на псевдовибори в "ДНР"/"ЛНР", це не лише санкції

Вівторок, 25 серпня 2015, 16:06

Європейський союз визначив червоні лінії, після яких буде реакція, жорсткіша за просто санкції.

З такою заявою виступив на брифінгу в адміністрації президента заступник глави АП Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

За словами Єлісєєва, така позиція була погоджена в понеділок в Берліні, під час зустрічі президента Петра Порошенка з президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Зустріч тривала близько п'яти годин, повідомив дипломат.

"Ми обговорили червоні лінії, перетин яких означатиме жорстку реакцію ЄС та світового співтовариства. І йдеться не лише про санкції", - заявив він.

Костянтин Єлісєєв відмовився називати повний перелік цих "червоних ліній", зазначивши, що ця інформація не є публічною.

"Але можу визнати, що одна з цих ліній – це проведення фейкових виборів на території так званих ДНР та ЛНР. Російська Федерація повинна натиснути на своїх прихильників, щоби вони запобігли чи скасували проведення таких виборів", - зазначив Єлісєєв.

Як повідомлялося, ЄС дотримується незмінної позиції щодо виконання мінських домовленостей. 

В Європейському союзі спростували інформацію про начебто існування вимог до України надати так званим "ДНР" та "ЛНР" особливий статус.

Раніше повідомлялося, що Конституційна комісія пропонує закріпити в перехідних положеннях Конституції дію закону про особливий режим місцевого самоврядування в деяких районах Донецької і Луганської областей.

"Питання, пов'язане з 11-м пунктом так званих мінських угод про особливий режим місцевого самоврядування – це буде передбачено в перехідних положеннях. Там буде сказано, що окремим законом визначається (особливий режим), як це зараз є, хоча цей закон недосконалий", - казав член конституційної комісії Віктор Мусіяка.

Перехідні положення згодом можуть втратити силу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.