Німеччина патрулюватиме повітряний простір над Балтикою

Вівторок, 25 серпня 2015, 18:06

Німецький Бундесвер у найближчі чотири місяці патрулюватиме повітряний простір над Естонією, Латвією та Литвою.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Ескадрилья військової авіації Німеччини перейняла у Великої Британії командування на естонській авіабазі Емарі. Разом з чотирма угорськими літаками, які розміщені в Литві, до січня 2016 року вони патрулюватимуть повітряний простір над балтійськими країнами, які не мають власної протиповітряної оборони.

Для виконання цього завдання із німецької авіабази Нерфеніх в Естонію відправлено чотири винищувачі Eurofighter та 150 солдатів. Передбачається також, що ще один "резервний" винищувач поки що залишиться у Німеччині.

"Для нас це демонстрація рішучості Німеччини проявляти солідарність з НАТО у готовності зміцнювати нашу безпеку", - сказав командувач естонських військових сил Ріхо Террас під час урочистої церемонії передачі командування.

Голова естонського оборонного відомства Свен Міксер нагадав, що літакам НАТО цього року доводилося здійснити понад сотню вильотів для перехоплення російських військових літаків.

Починаючи з кінця квітня повітряний простір країн Балтії патрулювали винищувачі з Бельгії, Італії, Норвегії та Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.