Грузія може розраховувати на підтримку НАТО - Столтенберг

Четвер, 27 серпня 2015, 12:11

НАТО продовжить поглиблювати співпрацю з Грузією і країна має всі необхідні інструменті для того, щоб продовжувати рухатися в напрямку членства в Альянсі.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Тбілісі, повідомляє сайт Альянсу.

"Ми обговорили широке коло питань про наше тісне співробітництво, ваш шлях реформ і ситуацію у сфері безпеки в регіоні. Грузія - це сильний і надійний вклад в нашу спільну безпеку. Ваші війська стояли плечем до плеча з НАТО протягом багатьох років. Грузія є другим за величиною помічником в нашу рішучу підтримку місії в Афганістані", - сказав Столтенберг.

За його словами, співпраця з НАТО протягом багатьох років допомагало грузинським збройним силам стати більш боєздатними.

"Сьогодні ми будемо поглиблювати нашу співпрацю. Відкриття Об’єднаного центру навчання та оцінювання стане важливим кроком у подальшому поглибленні нашої співпраці. Це допоможе зробити Грузію і грузинські війська більш боєздатними і більш сучасними. І він буде зміцнювати співпрацю між НАТО і державами-партнерами, сприяти міжнародному миру і безпеці", - зазначив генсек Альянсу.

Столтенберг нагадав, що нещодавно Альянс провів перші навчання в Грузії. Крім того, експерти активно працюють з Міністерством оборони Грузії для військової реформи.

"Так що тепер все більше Грузії в НАТО і НАТО в Грузії.  І всі ці зусилля допомогли Грузії наблизити ваше прагнення до членства в НАТО. Грузія володіє необхідними інструментами для того, щоб продовжувати рухатися в напрямку членства", - сказав він.

Генсек НАТО підкреслив, що євроатлантичний шлях займе певний час і вимагатиме зусиль і реальних змін.

"Я знаю, що грузинський народ і уряд Грузії прихильні йти цим шляхом. Ми уважно стежимо за реформами, в тому числі судової системи. Я вітаю значний прогрес і з нетерпінням чекаю подальшого прогресу. НАТО розраховує на Грузію. І Грузія може розраховувати на НАТО", - підкреслив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.