Могеріні про міграційну кризу: наш моральний обов’язок захистити біженців

Четвер, 27 серпня 2015, 18:05

Європа повинна припинити гратися у взаємні звинувачення, а взятии реальну відповідальність за вирішення міграційної кризи.

Про це заявила високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні на саміті Західних Балкан у Відні.

"Наш моральний і юридичний обов’язок захистити їх. Це наш пріоритет номер один, адже вони прибувають до Європи за захистом", - сказала вона.

При цьому, за словами Могеріні, Європа повинна дотримуватись прав людини і міжнародних зобов'язань у вирішенні міграційної кризи.

Однак, поки кожен лише говорить про спільний європейський підхід у вирішенні проблеми, зазначила вона.

"Наразі ми готові продовжувати роботу з представлення пропозицій, зокрема і щодо розміщення мігрантів", - сказала очільниця європейської дипломатії.

"Ми добре розуміємо що далі так тривати не може. Передусім треба взятии відповідальність і перестати гратися у взаємні звинувачення – перейти до реальної кооперації" - наголосила вона.

Як відомо, наразі Європа зіткнула з рекордним напливом біженців з північної Африки і Близького Сходу. При цьому ряд країн виступають проти політики прийому і перерозподілу мігрантів.

В той же час мігранти, намагаючись за посередництва злочинців потрапити до ЄС, часто гинуть. Як повідомлялося, 27 серпня в Австрії знайшли вантажівку, в кузові якої знаходилися до півсотні мертвих мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.