Польща домовилась про військову співпрацю з Болгарією

П'ятниця, 28 серпня 2015, 17:24

Міністри оборони Польщі і Болгарії Томаш Сємоняк і Ніколай Ненчев підписали два документи щодо поглиблення військової співпраці між двома країнами.

Про це повідомляє портал Onet.pl.

Йдеться про угоду про співпрацю в галузі оборони і лист про наміри щодо співробітництва в сфері озброєнь, який в першу чергу стосується обслуговування, реконструкції та модернізації винищувачів, що належать збройним силам Болгарії.

За словами Сємоняка, лист про наміри є "віхою" у відносинах Польщі та Болгарії.

"Болгарія обрала свого союзника і приятеля Польща як партнера в ремонті і модернізації своїх літаків МіГ-29. Ми усвідомлюємо, наскільки велику вагу має це рішення" - сказав польський міністр оборони.

За його словами, така домовленість має геополітичний характер.

Крім того, країни домовились поглибити співпрацю в рамках НАТО, що на практиці має означати більший обмін офіцерського складу в Польщі і Болгарії.

"На практиці це означатиме більшу кількість болгарських офіцерів у різних структурах у Польщі і так само більше польських офіцерів у Болгарії", - сказав Сємоняк.

Як зазначається, Болгарія має в розпорядженні 16 літаків МіГ-29 і лише чотири з них  здатні до поточних операцій, в 2016-му таких лишиться тільки два. З цього і випливає потреба в модернізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: