Літаки РФ ніколи не порушували кордонів Латвії, але це не дружні дії – посол

Понеділок, 3 серпня 2015, 12:08

Ідентифіковані поблизу кордонів Латвії російські літаки ніколи не порушували повітряний простір країни, але ці кроки не є дружніми.

Про це сказав новий посол Латвії при НАТО Індуліс Берзіньш, повідомляє видання Delfi.

"Ми ніколи не фіксували їхнє вторгнення до нашого повітряного простору. Вони певною мірою перевіряють здатність наших союзників швидко реагувати, оскільки при наближенні російських літаків піднімаються винищувачі НАТО.

Потім вони, відповідно, відлітають - кожен у своєму напрямку, слава Богу. Але, звісно, це не дружні дії, і це знову підтверджує, що нам потрібно бути готовими до ситуації, за якої відносини можуть погіршитися, при цьому різко погіршитися", - сказав він.

Нагадаємо, військові кораблі й літаки РФ з початком конфлікту в Україні і загостренням стосунків між Заходом і РФ дедалі частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів Балтії.

Зокрема, у НАТО нарахували 250 перехоплень російських військових літаків за останні півроку.

При цьому повітряний і морський простір держав вони не порушують, однак у випадку літаків йдеться про загрозу для цивільної авіації.

В країнах Балтії і Великій Британії неодноразово заявляли, що польотами своїх літаків біля їхніх кордонів Росія демонструє силу і тестує реакцію НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.