ЄС і В'єтнам досягли угоди про вільну торгівлю

Вівторок, 4 серпня 2015, 12:41

Євросоюз і В'єтнам сьогодні досягли принципової угоди про вільну торгівлю (FTA) після двох з половиною років інтенсивних переговорів.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Всі основні питання були узгоджені, і обидві сторони досягли взаємовигідної і збалансованої угоди під час телефонної розмови між комісаром ЄС з торгівлі Сесілією Мальмстрем і в'єтнамським міністром промисловості і торгівлі Ву Хоанг Зуйєм.

"Ми уклали угоду. Ця тонко збалансована угода буде стимулювати торгівлю з однією з найбільш динамічних економік Азії. Вона встановлює нові, більш досконалі і сучасні моделі угоди про вільну торгівлю між ЄС і країнами, що розвиваються, та встановлює високий стандарт для торговельних відносин між ЄС і Південно-Східною Азією в цілому", - сказала Мальмстрем.

"Більше 31 мільйона робочих місць в Європі залежать від експорту, тому більш легкий доступ до зростаючого і динамічного ринку, такого як В'єтнам, з його 90 мільйонами споживачів, є гарною новиною. І в'єтнамським експортерам тепер буде набагато простіше отримати доступ на ринок ЄС", - додала вона.

На основі сьогоднішньої угод буде продовжений процесс переговорів, врегулювання деяких невирішених технічних питань і доопрацювання тексту. Після доопрацювання договір повинен бути схвалений Радою та Європейським парламентом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.