Лінкявічюс не бачить проблеми в скороченні повітряної поліції НАТО в Балтії

Середа, 5 серпня 2015, 14:52

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс не надає особливого значення скороченню місії протиповітряної оборони (ППО) НАТО в країнах Балтії.

Про це він заявив литовським журналістам, передає Delfi.lt.

За словами міністра, вісім винищувачів цілком достатньо для ефективної оборони повітряного простору, а ротація передбачена на п'ять років вперед.

"Ситуація не є несподіваною і вона ні в чому, по суті, не змінює зобов'язань або їх виконання", - сказав Лінкявічюс у середу.

"Вісім винищувачів - це та потреба, яка згенерована, вона не змінюється, а 16 (літаків) точно перевищують військову потребу", - зауважив він.

Між тим глава МЗС Литви додав, що зараз "проводяться зустрічі і переговори" відносного другого контингенту на авіабазі в Шяуляй.

"Стверджувати, що ППО буде здійснюватися менш ефективно і неадекватно ситуації, було б несправедливо. Навпаки, все йде за наміченим планом", - наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незважаючи на збільшення активності російських літаків, НАТО має намір вдвічі скоротити місію повітряної поліції в Балтійському регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: