18 турецьким журналістам "світить" 7,5 років за публікацію фото вбивства

Фото
Середа, 5 серпня 2015, 17:49

Управління генпрокурора Стамбула підготувало звинувачення щодо 18 турецьких журналістів, яким інкримінують "пропаганду терористичної організації", вимагаючи для кожного 7,5 років в'язниці.

Про це повідомляє видання Hurriyet Daily News.

Розслідування щодо журналістів, серед яких і шеф-редактор щоденної газети Cumhuriyet Кан Дюндар, розпочали після публікації фото полону прокурора Мехмета Селіма Кіраза і його подальшого вбивства терористами.

Фото: Reuters 

Обвинувальний висновок стверджує, що журналісти намагалися зобразити терористичну організацію як "сильну і здатну до рішучих дій". Дюндар же натомість стверджував, що його газета "намагалася показати потворне обличчя тероризму".

Крім шеф-редактора Cumhuriyet, звинувачення висунули і журналістам видань Millet, Şok, Posta, Yurt, Bugün, Özgür Gündem, Aydınlık and BirGün, з приміткою, що ті не визнають себе винними.

Ці кроки турецької влади вже засудили і назвали неприйнятними у Міжнародній і Європейській федераціях журналістів та закликали турецький уряд зняти обвинувачення з журналістів.

Рада Європи, членом якої є Туреччина, також вважає неприпустимим преслідування представників ЗМІ за їхні публікації, якщо ті відбивають реальні події.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині звільнили федерального прокурора після того, як він ініціював розслідування проти журналістів за підозрою у держзраді через публікацію ними секретних планів уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.