Греція хоче штрафувати хворих на рак за невчасне проходження тестів

Четвер, 6 серпня 2015, 12:25

У Греції хворі на рак особи можуть зіткнутися з тим, що їм доведеться сплатити половину вартості лікування, якщо вони пропустять планові скрінінг-тести.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Греції Панайотіс Коуроубліс, пише газета Ekathimerini.

Зокрема, він розповів про наміри зробити обов’язковими чотири види тестів для виявлення раку, і якщо люди не проходитимуть таку перевірку вчасно, до того як захворювання розвинеться, їм доведеться сплачувати половину свого лікування.

Натомість глава Національного союзу лікарів Греції Дімітріс Варнавас виступив проти такої ініціативи, заявивши, що рак сам по собі є "достатнім покаранням".

Як пише The Times, така ініціатива може обумовлена тим, що у Греції один з найвищих рівнів смертності від онкологічних хвороб.

Водночас лікарі стверджують, що система охорони здоров'я Греції не зможе впоратися з реєстрацією сотень тисяч щорічних скрінінг-тестів, тому цю пропозицію МОЗ буде практично неможливо втілити в життя.

Слід зазначити, що однією з вимог кредиторів до Греції є зниження державних витрат на систему охорони здоров’я. І наразі Греція проявляє готовність провести жорсткі реформи, щоб отримати нову багатомільярдну допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: